torsdag 13 mars 2014

Växellåda ur

Efter att ha försökt få ner växellådan utan att ta ur motor flertal gånger utan att lyckas så bestämde jag mig. Nu ska den ur. Hel rovan skall ur. Bara att sätta igång. Jag tog ledigt från jobbet en dag. Det var ju ändå fint väder. Iväg och låna motorlyften och så skruva skruva.
Efter en dags arbete så är motorn ur och den envetna bulten blottad.

Skruvjä...
Det var den som satt sämst till också. Gick inte att få loss oavsett hjälpmedel. Nu är den dessutom helt rund invändigt så den skall ändå bytas. Växellådan skall nu tas isär för att få nya packningar. Den läcker kraftigt i främre skarven mellan OD-flänsen och växellådan. Solenoiden är nog även den kass. Skall provköra först. Sen får vi se om det blir ett byte.
Jag tror mig också ha hittat ett tråkigare fel. Jag har haft oljud från bakaxeln. Det känns som om att det är pinjonglagren. Det har skvätt olja upp i botten på bilen trots ny tätning. Det glappar ganska friskt både längs och radiellt. Det blir näst jobb så fort lådan är ihop igen.

1 kommentar:

  1. Hade du delat vid motorn så hade det gått bättre, det har jag gjort. OK det är fler bultar men de sitter bättre till.
    Jag har hört att overdriven inte gå i om det är för lite olja i overdrivern.

    /Lars

    SvaraRadera