tisdag 3 september 2013

Blankt papper

Med en lördag som gick i rövens tecken i ryggen. Laddproblem som ledde till en missad besiktning, Leeds förlorade hemma mot QPR, 4 rätt på stryktipset, regn och så fortsatte det. Hela lördagen. Nu var det dags för en vändning.
Nya insatser. Tisdag. Strålande väder. Tuffade iväg till jobbet i Elof (har 45km till jobbet), fyller dessutom år idag, bokad besiktningstid i en annan station. Spöket lever ju kvar i en annan station på annan ort.
Först in efter lunch. Tomt i hallen, 3 gubbar som flugor runt min bil. Nu skall det nagelfaras.

- Det här ser bra ut, det är ju nytt under här, jösses va det ser bra ut. Idel beröm. Dessa gubbar var i klass med systembolagets personal. Hur trevliga som helst.
Avslutningsvis fick man posera med det blanka papperet. Besiktigad utan anmärkning! Kontrollanten agerar här fotograf.
En kul not på protokollet är inte bara att bromsarna tog jämnt så när som på 0,1 i diff mellan höger och vänster och CO halt på 0,2 (jo, den går väldigt magert och behöver mycket mer bränsle). Det framgår också att senaste besiktningen genomfördes 1975-11-24. Snart 38 år sedan!
Dagen avslutades med att åka och fira födelsedagen på Sportvagnsklubbens träff på Holgers ateljé. En toppenkväll. Många fina bilar och Elof fick stå på första parkett. Det bjöds på räkmacka.

Besiktningsprotokollet på rutan. Jag fick dessutom 15 rätt av 16 möjliga på tipspromenaden vilket var näst bäst och jag vann en ost. Väl hemma så fick jag 4 lotter av grabben och vann på 3 av dem.
Ingen vanlig födelsedag.

4 kommentarer:

  1. Grattis ELOf!!
    Som sportjournalisterna brukar fråga.. Hur känns det?
    Måste vara en underbar känsla att få susa fram i en helt nyrenoverad P1800..
    Grattis än en gång /Richard

    SvaraRadera
  2. Grattis och bra jobbat! Nu gäller det att besöka någon träff där man kan få träffa Elof och hans ägare och beundra detta imponerande arbete.

    // Lennart

    SvaraRadera
  3. Jäklar vilken revansch! Stort grattis! Upp med CO halten och krama ur det sista av säsongen. När bilen är nyrenoverad är det massor med små barnsjukdomar som måste justeras bort. Du vet säkert vad jag menar..nån bussning som gnekar lite vid fartbulor, skumt rassel som är svårt att lokalisera mm Många mil på mätaren och beta av dom en och en är medicinen. Sen är det bara att njuta! Tänk på att det är en gammal Volvo-motor, dom tål att gasas med...så fis-åk inte

    Jag gläds med dig!

    SvaraRadera
  4. Gratulerer!!! Kjør mye og ofte, som Irv Gordon har gjort i snart 50 år :-)

    SvaraRadera