onsdag 25 juni 2014

Körupplevelse # 2

Mitt i slutspurten inför semesterveckorna så klämde jag och dottern in en dag på Mantorp Park. Det var nog ganska exakt 25 år sedan jag var på Mantorp och körde senast. Då i Camaron. 13,36 på kvartsmilen om jag minns rätt. Då var det rätt fram som gällde.
Nu var det provkörning av racepreppade bilar med ett visst mått av körinstruktion. Det var en födelsedagspresent i förskott kan man säga. När det var dags förra gången, i höstas, så blåste de av dagen innan för att Ferrarin hade gått i räcket. Inställt och ombokning. Nu var det dock dags på riktigt. 3 varv i 458 Challange och sedan 3 varv i Porsche 997 GT3 i raceskick.
Först ut Ferrarin. 570 kusar, racepreppat chassi, paddelväxel och ett obetalbart ljud. Fullt ut på sexan på långa rakan innan man slår i bromsarna. Skivor stora som oljefatslock. Hur stabil som helst och oerhört lättkontrollerad.
Nästa bil var Porschen. Helt annorlunda. Mera rå, opolerad, bullrig och vägkänsla som i en go-cart. Här har man precis kastat i fyran på start och målrakan. Inte lika snabb som 458'an men kul att köra och fin i kurvorna.
En fantastisk dag med en känsla av mersmak. Vill köra meeeer...
Skall man plocka ut något lite extra så var det ljudet i Ferrarin. Fantastiskt!

Fick man välja så tog vi båda två Ferrarin sju dagar i veckan.
Väl hemma så blev det en sväng i Elof. Den går rätt fint den också. Skulle kanske behöva mer krängningshämmare? Det lutar ganska kraftigt i kurvorna. Den är dock även den kul att köra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar