lördag 28 juni 2014

60's on tour

Mina fina arbetskamrater hade ordnat en friluftsdag för två av oss i gänget som skall över på dödsidan. När vi startade resan så visste vi att vi skulle klä oss tidsenligt och ta med lämpliga bilar om vi hade. Elof fick förtroendet.
När vi samlades så öste regent ner men vi blev 4 bilar och 11 arbetskamrater som från början var lite pessimistiska på grund av vädret. Vi hade sedan tur med regnskurarna.
Första stoppet på resan blev på Nitas Mack & Lanthandel i Vättlösa. Hade ingen aning om att det fanns. Han uppskattade att han har runt 45000 olika pinaler från förr. Allt från bensindunkar från tidigt 1900-tal och raket ost till medel som gör sur grädde ätbar igen på 5 minuter (helt utan innehållsförteckning). Stället rekommenderas om man gillar gamla prylar. (Han har öppet på onsdagskvällar i sommar)
På bilden syns Nitas shellmack, Carlas Amazon 60, Elof och Karstens Bel Air 55.

Vidare gick färden via Petterssons chark i Lugnås där vi handlade prinskorv, hade melodikryss med dansbandstema.
 Sedan pissepaus i båthamnen i Mariestad. Främst Mats fina N86'a från -69.

Elof tuggade på bra utan större problem. Det läcker in lite när regnet tilltar och förgasarna är inte optimerade för att puttra fram i B16 tempo. Det går fett på lågfart så att det sotar igen, då får man blåsa ur emellan åt. Det går magert på mellanregistret så att det bluttrar i övergången. Men det låter i alla fall bra på fullgas.

Målet för nästa sträcka var Töreboda och Mandys Diner. En tidsenlig hamburgerbar med ett litet Elvis-museum. Vilka revbensspjäll!
Vid parkeringen dök det upp en herre i 70 årsåldern och berättade att han varit med och tillverkat fenlisterna till P1800. De överst på bakskärmen. Han jobbade då på en verkstad i Lyrestad. Han berättade att tyskarna som skulle göra listerna fick handknacka dessa medan de gjorde de dem i verktyg förutom bakre hörnet. Själva änden på listen fick man hjälpa till med att knäcka manuellt. Intressant.
Via några kulturella stopp på resan hem med mera musikkryss och ännu mer dansband så stannade vi på Gröna lunds festplats.

Till en början trodde vi att det bara var vi men det var seniordansarnas danskväll med livebandsmusik. Så gamla är vi väl inte tyckte både jag och Jens även om vi är 100 ihop. Ända tills det gick upp för oss att det var vi som skulle spela. Även om det var som förband och på lilla scenen så är i alla fall inte jag någon större musikant.
Här ser ni Micke som ryckte in som sångare i bandet. Tror nog att han hade ett finger med i detta.
På plakatet bakom ser ni Jens på bas, Micke sång och jag på key board (som spelade av sig själv) Blev tanburin mest. Vi drog av "leende guldbruna ögon" till pensionärernas jubel. "Shanghai Rockers" drog ner applåder och nu kan man bocka av i CV't att man spelat live på Grönan.
Det ryktades om att vi fått ett gig senare på kvällen men vi kollade avslutningsvis upp detta på Rockabillyfestivalen på Axevallatravet. Men de hade lyckligtvis inte hört talas om Jens- Funkes.
Tack till arbetskamraterna som tog detta initiativ. Även om det återstår några veckor innan det är dags för mig så var det en fin 50-årspresent i förskott.

1 kommentar:

  1. Jaså en till 50 åring i år, då förstår jag din kommentar i Maj. Grattis i förskott!
    .

    SvaraRadera