tisdag 10 juni 2014

Ljud från fel ställe

Provkörde växellådan lite till ikväll. Tog en snabb sväng till 3'e sportvagnsträffen på Holgers. Bra väder och mycket fina bilar. Bilen spinner fint nu när OD'n funkar. Den låter fint när webrarna smattrar på lagom varv. Det låter dock även från fler ställen. Det sjunger från växellådan (ingen skönsång). Det låter som lagerskrammel och det är mest när trean och fyran är i drift. Trean tenderar dessutom till att vilja hoppa ur sitt läge. Fyran är näst intill omöjlig att få i om man inte kommer direkt från trean. Den synkringen är inte frisk. Det verkar också som att jag har en annan hastighetsmätareutväxling i denna lådan.
Jag har pluggat verkstadshandbok och förbereder isärtagning.

Vattenpumpen är däremot helt tät. Äntligen.

Finast i kväll var denna Jagga. Med V12'a och plåsterlapp på taket. Annorlunda färg (grön-blå creme) och i ett kanonskick. Ursäkta bildkvaliten.
Det var även tre andra P1800 där. En 69 kupe och två ES. Man är tyvärr lite för närgången och studerar detaljer på dessa bilar som om det vore sin egen. En sak som jag är mindre nöjd med på Elof är dörrspringorna. Idag är jag sugen på att göra om detta. När man tittar på andra bilar (till och med de orenoverade) så är springorna inte perfekta på speciellt många P1800. Denna 69'a är i ett härligt använt bruksskick. Kul att de körs.

Fälgarna är enligt rapport på lackering idag. Den som väntar på något gott...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar