torsdag 2 juni 2011

Framflyglar

En av de största utmaningarna på detta objekt var tveklöst framskärmarna. Det var hål i ovankant, i skärmkanterna, nedre delarna av hjulhusen, runt både strålkastar och blinkers, runt hålen för bärjärnen, hela nedre kanten i framkant och övre hörnen mot A-stolparna. Dessutom var infästningarna mor karossen anfrätta och behövde tas dän.
Jag började med att försöka få fast nedre kanten i fram för att rikta upp hela lapptäcket samt de från VP inköpta ringarna för lampfästena. Jag stagade med brädor i bakkant för att det skall passa mot karossen senare.
Radier åt alla håll. Engelska hjulet, krymp och sträck och sandsäck om vart annat. För plåten runt blinkersinfästningen gjorde jag en mall med 2 hålsågade spånplattor som gick att bulta ihop och sedan forma runt dessa.
Jag har försökt bevara orginalvecket mellan front och skärm. Tycker det ser rätt ut att ha det kvar.
Lapptäcket punktsvetsat. Detta tigsvetsades senare av en kompis. Tack Dan för hjälpen. Tig gjorde att det gick att rikta i efterhand. Hammare och mothåll. Det skall inte behövas så mycket spackel på detta.
Bakre delen. Formad i kantpressen och i engelska hjulet. Blev riktigt bra. Efter svetsningen var det vågor som på Vänern med det gick att rikta.
I bakgrunden står Elof och väntar på att få återförenas med skärmarna.

2 kommentarer:

  1. Välkommen till bloggvärlden, det skall bli kul att följa ditt arbete. Du håller högt tempo kan jag konstatera det kommer ge resultat!
    Mvh blogg kolllegan "Min P1800ES-73"

    SvaraRadera
  2. Nice patch work!I like your detailing,keeping the seam between the front piece and the fender.

    SvaraRadera